tiistai 7. tammikuuta 2014

Lapasta

Joulunpyhät ohi ja paluu arkeen koittaa. Tämän vuoden ensimmäisenä työnä valmistuivat lapaset avokille. Lapaset olikin kivaa vaihtelua niin monien sukkien jälkeen.


Miehen lapaset
Ohje: peruslapaset; 52s, 2o 2n joustin
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi, vihreänkirjava (28317), 70g
 Puikot: 3 mm

Tuon langan ostin syksyllä Ruotsista ja sitä oli älyttömän mukava neuloa. Se oli niin pehmoista ja liukui metallisillakin puikoilla hyvin. Saakohan tätä tilattua jostain suomalaisesta nettikaupasta, koska haluan ehdottomasti lisää! Sattuipas myös sopivasti, kun näiden valmistuttua huomasin, että Facebook-ryhmän, Käsityöblogit, viikon haasteena oli väri vihreä.


Sain joulu-/synttärilahjaksi kolme ihanaa käsityökirjaa; Tölkkidesign (toim. Seija Saarinen), sukkia. rakkaudella. (Cookie A.) sekä Kirjokintaita (Mary Olki). Olen nyt jo jonkun aikaa keräillyt tölkkienklipsuja ja niitä onkin kertynyt todella paljon, mutta ideoita riittää tuon kirjan ansiosta ja siksi eivät varmasti mene klipsut hukkaan. Cookie A.:n kirjasta olin haaveillut jo pitkään ja vihjasin siitä avokilleni ja hyvin meni vihje perille. Nyt pitäisi vain ostaa niitä koon 2 puikkoja, jotta nuita malleja voisi alkaa tikuttelemaan.

Sitten viimeisenä tuo ihana Kirjokintaita, joka on näköispainos vuodelta 1943. Äitini muisteli, että hänen äitillään oli joku ihana lapaskirja, mitä hän oli selaillut paljon jo lapsena. Koska kyseessä olevaa vanhaa kirjaa ei enää mistään löytynyt, osti äitini minulle tämän näköispainoksen. Kirjassa on paljon hienoja lapas- ja kirjoneulemalleja. Tarkoituksena olisi siirtää tämä kirja sitten joskus minun jälkipolvelleni :)


Sain vielä SNYltäni Rialta syntymäpäivämuistamisena söpön kortin (joka ainoassa suht. hyvässä kuvassa on väärinpäin :D) sekä ohjeen Laminaria huiviin. Kiitos! :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tuon langan väreistä ja siitä, kun väriraportti on niin pitkä :)

   Poista
 2. Tosi kivan näköiset lapaset teit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva oli välillä tehdä muutakin kuin sukkia ja ihan perusjuttua ilman mitään ylimääräistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...