keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ihka ensimmäinen haaste

Osallistuin Aikun Askareet -blogin arpajaisiin ja arpaonni suosi minua! Nyt innolla odotellaan minkä väriset Pirtin Kehräämön vyyhdit postipate minulle kiikuttaa :)

Rakkaudesta villasukkiin -blogin kirjoittaja Tiako heitti minulle haasteen maanantaina, kiitos! Olen innoissani, koska se onkin sarjassaan ensimmäinen, mitä blogiini olen saanut :)

Nyt siis seuraa se haaste, jonka vastauksista voin itseni tuntien veikata tulevan pituudeltaan romaania lähentelevä..

Haasteen säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

1. Mitä neulot mieluiten?
Neulon mieluiten sukkia! Mutta nyt kun niitä on valmistunut monta peräjälkee, tuntuu että olisi aika tehdä jotain muuta.

2. Mikä sai sinut innostumaan neulomisesta?
Äitini on kova neulomaan. Neuloi meille sisaruksille (3) joka talvi lapaset ja oli meillä äitin neulomia villapaitojakin ja muuta. Jo ennen kuin menin kouluun halusin itse kokeilla ja siitä se sitten lähti :)

3.Mikä on suosikki lankasi?
Ei mitään varsinaista suosikkia ole, koska olen vasta vähän aikaa sitten päässyt muidenkin valmistajien, kuin Novitan, lankojen makuun. DROPS Fabel on tähän mennessä ollut ehkä miellyttävin.

4. Mitä aiot seuraavaksi neuloa?
Minulla on kesken kahdet miehen villasukat (palmikkovarrella ja Körtti-sukat) ja kaulaliina itselle. Kunhan ne valmiiksi saan niin varmaan neulon itselleni lapaset.

5. Miksi aloitit blogin kirjoittamisen?
Olin pitkään jo selaillut netissä muiden neuleblogeja joista sain inspiraatiota, ideoita ja neuvoja. Tuli sitten tunne, että haluaisin itsekkin omalla blogillani jakaa ideoita ja inspiraatiota muille :) Tämä on myös hyvä väline siihen, että jos haluaa tehdä jollain mallilla toiset sukat ja tänne on ensimmäisestä parista kirjoittanut, saattaa kirjoituksessa olla itse kirjoittamia vinkkejä ja huomioita (esim. silmukka määrä tms.) joita sitten hyödyntää.

6. Mikä on lempi neuleohjeesi?
Hmm.. Ei sellaista ehdotonta suosikkia ole ohjeissakaan, mutta Lise-Loten pikkuiset sukat nousi kyllä ensimmäisenä mieleen. Olen ohjeella tehnyt yhdet sukat ja samaan malliin tumput ja aion tehdä sellaisen parivaljakon varmasti kaikille tuttujen syntyville vauvoille, on ne sen verran söpöt :)

7. Montako työtä olet saanut valmiiksi tämän vuoden aikana?
21 työtä, joista 20 olen täällä esitellyt. Osa (varsinkin lasten sukat) ovat kyllä pelkkiä koristeita, koska en sitten millään osaa hahmottaa lasten jalkojen kokoa, enkä siksi viiti kyhäelmiäni kenellekkään antaa. Ainakaan vielä :)

8. Teetkö joululahjat itse?
Tänä vuonna neulon seitsemän paria sukkia lahjaksi, jos avokkini sukkia ei lasketa mukaan, koska hän vetää ne kumminkin jo heti jalkaansa kun ne valmiiksi saan :) Pitää vielä miettiä, että uskallanko tehdä tuttavien lapsille sukat ja niitähän sitten olisi neljät lisää. Edellisenä vuonna neuloin äidilleni lapaset ja isälleni sekä veljelleni läppälapaset ja sitä edellisenä heille kolmelle sukat. Joten tästä on näköjään kehkeytymässä koko ajan vain suurempi projekti :D

9. Mitä merkkejä suosit välineissä?
En hifistele merkkien kanssa. Käytän mitä saan ja mitä saan kohtuu hintaan, koska ei minulla ole varaa ostaa 13€ puikkoja joka kokoa opiskelijabudjetin takia.

10. Onko joku joskus oudoksunut käsityöharrastustasi?
On :D Esimerkkinä, kun kerran kaitoin kuvan facebookiin virkkaamastani matosta ja sain siihen miespuoliselta kaverilta kommentin: "Neiti alottanu pitsin nypläyksen hituse aikasemmi :D".

Pitsin nypläystä :D

11. Mistä saat ja haet inspiraatiota töihisi?
Inspiraatiota saan toisten tekemistä töistä ja uusien ohjeiden selailusta. Sitten sitä saakin niin paljon, että puikoilla on kymmenen työtä yhtä aikaa :D

Ja nyt minun piti sitten keksiä 11 uutta kysymystä, jotka tulevat tässä:
 1. Minkä ikäisenä aloitit neulomisen?
 2. Kuka opetti sinut neulomaan?
 3. Tykkäätkö perusneuleista vai teetkö paljon palmikoita ja/tai pitsiä?
 4. Mistä tekemästäsi neuletyöstä olet kaikista ylpein?
 5. Mitä neulot mieluiten?
 6. Missä ja milloin neulot?
 7. Neulotko mielummin/enemmän itsellesi vai muille?
 8. Mikä työ sinulla on tällä hetkellä puikoilla?
 9. Suositko paksuja vai ohuita lankoja enemmän?
 10. Harrastatko muita käsitöitä neulomisen lisäksi?
 11. Neulotko valmiiden ohjeiden mukaan vai kehitätkö ohjeet omasta päästä?
Haastan seuraavat blogit:
Elämän pieniä iloja
Lanka Puikoilla
May the yarn be with you
Narukerä
Puikoilta pujonnu

Ostin Roosa nauha -sukkalankaa yhden kerän värissä vaalea lohenpunainen (53) sekä sukkaohjevihkosen. Olisin useammankin vyyhdin ostanut, jos lahjoitettava summa olisi ollut suurempi kuin 0,80€. Eli toisin sanoen en ostanut lankaa välttämättä lahjoituksen takia vaan koska tuo vyyhdin väri on ihana!

6 kommenttia:

 1. Kiitoksia mielenkiintoisesta haasteesta, arvostan sitä että olen haastettu! Vastailen lähiviikkojen aikana, kun saan pohdittua vastaukset ja kysymykset. Kivaa oli lukea myös sinun vastauksia: olen jotenkin aina pitänyt tämän kaltaisista haasteista, kun niistä irtoaa mielenkiintoisia pikkujuttuja bloggaajista lukijoiden tietoon. :)

  UPEAn sävyinen tuo lohenpunainen Roosa Nauha -lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös itse näistä kysymyshaasteista, kun mielellään niitä blogeista lueskelen ja myös vastailenkin :)

   Poista
 2. Kiitän myös haasteesta ja vastailen kysymyksiin jahka lapset (ja neulomukset) antaa myöten :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Pian on aika lähettää seuraava sny paketti, vielä se si ole markalla, mutta odotellessa voit käydä tutustumassa neulakinnas tekniikkaan http://teeitse.punomo.fi/home/kleinone/neulakinnas/

  VastaaPoista
 4. Kiva, että otit haasteen vastaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...