sunnuntai 29. syyskuuta 2013

...kuin sieniä sateella


Sukkia syntyy kuin sieniä sateella kun neulemojo on palannut hullunlailla heinäkuisen katoamisensa jälkeen. Taas on yksi joululahjasukkapari valmiina. Nämä lähtevät mummolleni.


Naisen villasukat
Ohje: Novita 7 veljestä -lehdestä malli nro 27, koko n. 38
Lanka: Novita 7 veljestä lila/viin.pun. (577) ja Raita (860), yht. 105g
Puikot: 3,5 mm

Ohjeessa oli käytetty tuon lilan/viininpunaisen langan sijasta tummanharmaata, mutta mielestäni niistä olisi tullut liian synkät sukat mummolleni. Tiimalasikantapään jälkeen jalkapöyän puikoilla oli 13s/puikko ja pohjan puikoilla 12s/puikko, jotta turvonneetkin jalat näihin mahtuisivat. Kavensin silmukat 48:aan noin puolivälissä terää.

Lahjasukkien takia olen kärsinyt välillä syvästäkin paniikista. Nimittäin naisten sukat kooltaan 37-38 onnistuvat mallaamalla omiin jalkoihini sukkia, mutta entäs miesten sukat sitten? Kun avokillakin on minimiehenjalat.


Kummalla tyylillä mittaatte itse sukan pohjan pituuden? Mallisukassa on siis tiimalasikantapää ja ekan kuvan mittaustyylillä saan pohjan mitaksi 30cm ja toisen kuvan tyylillä taas 28cm O_O Ja näistä pitäisi saada sopivat 43-44 jalkaan. Liian pienet vai isot? Noista ylemmistä sukista kun mittasin pohjan tuolla 2. tyylillä sain 25cm, joka Novitan sukkataulukon mukaan on 38 koon oikea mitta. Mutta iskin tämän mallisukan avokkini 41 jalkaan, johon oikea mitta varmaan olisi 27cm, oli nämä ihan älyttömän isot. Lahjaa antaessa kädet kyynerpäitä myöten ristiin, että ovat sopivat vai? :D

4 kommenttia:

 1. Mä oon aina mitannut tuolla vasemman puoleisen kuvan tyylillä :o Oon ainki sillä saanut oikean mittasia sukkia.. hhmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetkö sitten yleensä minkä kantapään? Kun musta tuntuu, että tuon tiimalasikantapään takia noi mitat heittää :S

   Poista
 2. Jätin sinulle haasteen blogissani :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  voitit blogiarpajaisissani.
  Villaiset onnittelut!
  Otathan yhteyttä, niin saan paketin postiin.....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...