maanantai 23. marraskuuta 2015

Perussukkaa

Sain pyynnön neuloa paksut villasukat. Lähdin etsimään sopivaa lankaa lankakaupasta, mutta tyhjin käsin jouduin poistumaan, koska harmikseni kunnan ainoan (tietääkseni) lankakaupan lankavalikoimat ovat hyvin suppeat (lähinnä sesonkilankoja, monivärisiä ja Novitaa). Mieluiten ostaisin lankani niin, että voisin niitä ensin hypistellä, mutta useimmiten joudun turvautumaan verkkokauppoihin. "Peruskaupasta" löysin sitten Novitan Isoveljeä, josta en aiemmin ollut mitään neulonut. 5mm:n puikot tuntuivat hurjan suurille, joten ostin puoltakokoa pienemmät, mielessäni myös löysähkö käsialani. Kaksi iltaa ja pieneen miehen jalkaan sopivat perussukat valmistuivat.


Perussukat

Ohje: 44s , kiilakantapää (koko n. 40)
Lanka: Novita Isoveli, harmaa (043) 130g ja valkoinen (010) 20g
Puikot: 4,5mm bambut

Kuva on aivan järkyttävä, mutta kun myöhään eilen illalla valmistui ja tänään piti jo saada postiin, ei aikaa jäänyt parempien kuvien tsuumailulle. Kaiken hyvän lisäksi kuvassa näkyy kivasti koirankarvatuppoja siellä ja täällä. Kyllä meillä imuroidaan, mutta tuo toinen otus haluaa luoda karvaansa jatkuvasti, niin ei perässä pysy! Saapa nähdä meneekö paketti perille, koska Posti. Nyt jatkan ihanien kirjoneulesukkieni neulomista; nimittäin Puikkomaisterin Signora Linoja (Ravelry-linkki)! 


Toisen sukan olen saanutkin jo valmiiksi, mutta en ilman "ongelmia". Nimittäin valitsemani lanka, Kirjo-Pirkka, on osoittautunut aika kökkäreeksi, koska värien välinen paksuus langoissa on suuri! Vihreä on paksuin, sitten keltainen, musta ja valkoinen on sitten jo todella ohkaista ja hentoa. Sukka on myös omaan jalkaani nilkan kohdalta tiukka ja varsi jäi auttamattomasti liian lyhyeksi omaan kilometrikoipeeni (enkä uskaltanu neuloa pitempää vihreän langan keskenloppumisen pelossa). Ei siis mene ihan niin kuin Strömsössä, mutta loppuun asti nämä teen, koska malli on vaan niin upea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...