torstai 6. helmikuuta 2014

Vilukissalle lämmikettä


Omistan kaksi koiraa, joista toisen (Väinö) olenkin täällä jo esitellyt aikaisemmin. Nyt on sitten toisen vuoro. Ringa on 4-vuotias eestinajokoiranarttu, jolle ei ole suotu hitustakaan alusvillaa. Niinpä sille pitää pukea nuttua niskaan pakkasilla. Meillä oli vaan paksu toppamantteli, jota ei viittinyt pienimmille pakkasille laittaa, joten tarvittiin jotain hieman kevyempää. Löysin kivan ohjeen Novitan sivuilta ja aloitin puseron neulomisen viime lauantaina (1.2.2014) ja tänään sain langanpäät pääteltyä. Luulin tämänkin olevan yksi ikuisuusprojekti, mutta yllättin itseni saamalla sen kuudessa päivässä valmiiksi!


Koiran neulottu pusero
Ohje: Novita, Talvi 2011
Lanka: Novita 7-veljestä, terra (644), 190g
 Puikot: 4mm pyörö (60cm) ja sukkapuikot

Puserosta tuli hieman liian lyhyt, vaikka pidensinkin ohjeen M kokoa (siinä selän pituus 40cm ja Ringalla lähempänä 50cm) ja muutenkin se on aikalailla täynnä virheitä. Hermo paloi ainoastaan, kun reunuksen joustinneuletta varten piti silmukoita nostella! Hihojen kohdalla homma olisi ollut sama, mutta päätin tehdä hommasta itselle helpomman ja virkkasin aukkoon tarvittavan määrän silmukoita ja poimin siitä sitten ne. Tämä on tähän mennessä varmaan isoin työ mitä olen valmiiksi asti tehnyt ja olen siihen ihan tyytyväinen.

Harmi kun koira ei pidä kuvaamisesta. Jostain syystä se pelkää, kun sitä kameran kanssa "osoittelee". Se tuli meille noin kaksi vuotta sitten, joten emme tiedä mitä edellisessä kodissa on tapahtunut. Muutenkin neiti on arempaa sorttia, mutta parempaan suuntaan ollaan jo menossa! :)

3 kommenttia:

 1. Kaunis yksityiskohta tuo palmikointi selässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ensin sen kaavio tuntui monimutkaiselle ja koko aika sai tuijotella paperiin, mutta ihmeen äkkiä alkoi osata seuraamaan kuvion kulkua ja päätelemään sen mukaan, että minnes sitte silmukoita siirreltiin :)

   Poista
 2. Kaunis vaate koirallasi, oliko vaikea tehdä. Istuu tosi hyvin

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...