maanantai 10. helmikuuta 2014

Valepalmikko


Minulla ei ole yhtiäkään itse tekemiä lapasia, ainakaan tallella, joten semmoiset piti ehdottomasti tehdä. Vaikka lapaset ei olekkaan kovin käytännölliset autolla ajaessa taikka koiria ulkoiluttaessa, mutta tuleehan niitä varmasti muutoin sitten käytettyä. Kuvaajana toimi avokki, joten noh, onhan ne.. Oisihan niitä voinut rajata vähän, mutta en millään viitsinyt.


Valepalmikkolapaset
Ohje: valepalmikkoraita ja intialainen peukalokiila, 48s
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi, lilankirjava (28318), 65g
 Puikot: 3 mm

En halunnut tehdä taaskaan ihan vain perusjuttua, joten tein lapasiin reunasta asti alkavat valepalmikkoraidat, joihon löysin ohjeen Punomosta. Mietin varsia tehdessä, että onkohan olemassa erilaisia peukalokiiloja. Nettiä plärätessä löysinkin ohjeen intialaiseen peukalokiilaan ja päätin koittaa sitä. Se on ihana! Lapaset oikein sujahtaa käteen, jonka vuoksi tämä peukalokiila olisi parhaimmillaan varmasti lasten lapasissa. Olen taas ihan tyytyväinen lopputulokseen vaikkakin nuo nurjan viereiset oikeat silmukat ovat lörähtäneitä.

9 kommenttia:

 1. Ihanan väristä lankaa, huoh...
  Hauskan näkönen toi intialainen peukalo, oli Novitan lapaslehdessä ohje siihen, jos täytyy koklaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värin lisäksi tuo lanka on muutenkin ihanan tuntuista! Ostin nämä Järbo Garnin langat syksyllä Ruotsista, en tiedä saako mistää suomalaisesta lankakaupasta? Olisi kyllä kiva ostaa tätä lisää.

   Suosittelen koittamaan kyseista peukalokiilaa. Itse ainakin tykkään sen näöstä ja siitä miten lapanen oikeasti sopii käteen sen takia hyvin! :)

   Poista
  2. Hauskan näköinen peukku! Kivoja juttuja neulomisesta .

   Poista
 2. Onpa kivat! Hauskan näköinen tuo kiila, pitää pistää muistiin, jos joskus rohkaistun kokeilemaan lapasten neulomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suosittelen niin tuon kiilan kokeilua kuin myös niitten lapasten neulomista :) Aina on kivempi kun on omatekemää päällä, ainakin omasta mielestä :D

   Poista
 3. Oliko tuo intialainen peukalokiila helppo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helppo! Kun joka kerros vain lisätään yksi silmukka puikkojen välistä niin ei tarvitse edes välikerroksia laskea ja tuon linkin takaa löytyy mainio ohje :) Esim. näihin lapasiin siirsin "peukalolle" 16 s ja lisäsin 16 s. Huomasin vain, että ennen peukalokiilan aloitusta kannattaa tehdä hiema useampi kerros kuin esim. "peruskiilaa" tehdessä, koska tosiaankin silmukoita lisäillään joka krs.

   Poista
 4. Valepalmikkoja on näköjään monenlaisia. Jostain neulekirjasta löysin sellaisen valepalmikon ohjeen, että 2.silmukka neulotaan takaa oikein ja sitten 1.silmukka oikein. Molemmat silmukat vapautetaan samanaikaisesti puikoilta. Tämä sinun neuloma malli näyttää paljon mukavammalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös törmännyt johonkin toisenlaiseen valepalmikkoon, mutta tämä tuntui simppelimmälle; nostetaa 1s neulomatta, neulotaan 2s o ja vedetää nostettu silmukka kahden silmukan yli ja seuraavalla kerroksella 1o lk 1o :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...