tiistai 8. lokakuuta 2013

En tykkää, en osaa

Jos jotain asioita / osa-alueita neulomisessa ja muissakin käsitöissä "vihaan", niin sitten purkamista, päättelyä ja vyyhtien kerimistä!


Kuvassa siis kerimäni kerät Roosa Nauha -vyyhdistä ja niistä aloittamani Silja-sukat. Vaikka kuinka yritän keriä kerät vyyhdiltä rauhallisesti ja siististi, niin en ole koskaa välttynyt vyyhdin sotkeutumiselta. Näiden kerien kerimiseen minulta meni noin neljä raskasta tuntia. Ehkä en siksi tykkää yhtään kerien käsin kerimisestä, koska en vaan osaa. En silti aio jättää ostamatta kivaa lankaa vain siksi, että se myydään vyyhtinä, vaikka mieli tekisi. Toivottavasti tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin.

Diagnoosi: neulontaholisti -blogin kirjoittaja K@tja haastoi minut 30. päivän kysymyshaasteeseen, jonka ideana olisi vastata joka päivä, 30 päivän ajan, yhteen kysymykseen. Mutta koska en bloggaa läheskään päivittäin, ellei minulla ole sanottavaa/kerrottavaa/näytettävää/esiteltävää, suoritan haasteen niin, että vastaan yhteen kysymykseen joka postauksessa (eli seuraavissa 30:ssa). Ensimmäinen kysymys ja siihen vastaus tulee tässä:

1. Mikä oli ensimmäinen valmiiksi saamasi projekti? 

En tarkalleen muista, koska olen aina ollut sellainen neuloja, että aloitan neulomaan hirveällä innolla, mutta sitten into lopahtaa ja työ jää kesken. Ja aloittelin neulomisen siis jo ennen ala-asteelle menoa. Jos ensimmäisiä neulomisenharjoittelurävellyksiä (kuten ihmeellisiä lappusia ja lippusia) ei mukaan oteta, niin muistelisin ala-asteella neuloneeni ensimmäisenä työnä valmiiksi asti sellaiset tossut, jotka neulotaan tasona ja lopuksi ommellaan yhteen tarvittavat saumat (jalan takaosa ja jalkaterän päällinen).

2 kommenttia:

 1. Minä en ole koskaan kerinyt vyyhtiä itse. :O En varmaan osaisikaan!

  Noista sukista tulee tosi kauniit muuten. Todella romanttinen ja kaunis kuvio varsinkin tuon langanvärin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse löytänyt hyviä ohjeita netistä vyyhtien kerimiseen, mutta silti ne menee aina solmuun :D Ihastuin tuohon malliin heti kun vihkosen käsiini sain ja sen päätin tehdä. Tosin joudun purkamaan nuo kantapäät, koska tuolla langanvahvuudella näköjään tiimalasikantapäästä tulee aivan liian lyhyt korkeussuunnassa. Vihaan peruskantapään tekoa, joten pitää etsiä joku muu vaihtoehto :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdun varmasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...